Produkty pro sojové boby (4)

Sezamová semena

Sezamová semena

Sezamová semena jsou všestrannou surovinou dostupnou v různých barvách, včetně bílé, hnědé, černé, červené a žluté. Tato semena jsou zbavena slupky, aby se odstranila černá kůže před balením, přičemž tmavší semena nabízejí nejvíce chuti. Sezamová semena mají oříškovou, čerstvou chuť, která se často používá jako posyp na chleba a housky. Také se posypávají na saláty a smažená jídla v asijské kuchyni. Mletý sezam je hlavní složkou Tahini, základní pasty na Blízkém východě, a používá se v tyčinkách se semeny, kuřecích pokrmech a rýžových pokrmech.
Sójová mouka

Sójová mouka

Položky požadované ve standardním výsledku Vzhled Světle žlutá až světle hnědá Vyhovuje Hrubý protein 46% min 46.15% Hrubý tuk 1.0% min 1.10% Hrubá vláknina 3.0% max 2.20% Vlhkost 10 % max 8.22% Vápník 0.20% Fosfor 0.65% Celkové aminokyseliny 4.50% Celkové stravitelné živiny 73% min 78.00%
Cizrna - KONVENČNÍ SEMENA A FLAKY

Cizrna - KONVENČNÍ SEMENA A FLAKY

Cizrna (Cicer arietinum) je plodina patřící do rodiny Fabales. Je také běžně nazývána soví hrách. Byla nalezena v Malé Asii přibližně před 8 000 lety, odkud se rozšířila hlavně do oblasti Středomoří a Indie. Pravděpodobně se vyvinula z Cicer reticulatum, které dodnes roste divoce. V současnosti se pěstuje v mnoha subtropických oblastech. Studie dokazují, že její pravidelná konzumace snižuje hladinu cukru v krvi u některých typů diabetiků, kteří konzumují stravu bohatou na vlákninu, a navíc u diabetiků 2. typu také snižuje hladinu tuků v krvi a inzulínu.
Semena koriandru

Semena koriandru

Semena koriandru jsou celosvětově oblíbené koření, které je hned po pepři nejvíce používané. Tato semena se pěstují a zpracovávají po celém světě, přičemž Egypt je významným producentem. Semena koriandru nabízejí teplou, zemitou a aromatickou chuť, která se nejčastěji používá v mletém stavu. Jsou základem indické kuchyně, kde dodávají pokrmům nádech sladkosti a pikantnosti. V indonéské kuchyni se koriandr používá v receptech na tempeh a fazolové pokrmy. Semena pozvedávají chuť zelí, kukuřice, chutney a omáček a také se používají na nakládání zeleniny, což je činí univerzálním doplňkem do každé kuchyně.